the best watery things! [ankieta]

Płeć:



Podaj swoje imię:

Podaj swoje nazwisko:

Ile masz lat?

mniej niż 15
15-19
20-29
30-39
40-60
więcej niż 60

Chleb o charakterystycznym cierpkim smaku (stąd jego nazwa), głównie ze względu na kwas mlekowy i octowy wytwarzane przez pałeczki kwasu mlekowego, to:

Chleb na zakwasie
Chleb Rye
Pita
Tortilla Filipińska
Chleb pszenny

Damper to tradycyjny i kultowy chleb sodowy kojarzony z tym krajem

(wpisz jakim):

Ta brytyjska przekąska jest tradycyjnie spożywana z masłem, konfiturami i gęstą śmietaną, a jej nazwa pochodzi od szkockiego elementu koronacyjnego (zaznacz dwie odpowiedzi):

Scone
Rożek
Dourgh
Świder
Standug

Włoski biały chleb, którego nazwa oznacza dosłownie „pantofelek”:

Scone
Croissant
Ciabatta
Pita
Piedmont

Chleb na zakwasie, który jest spożywany jako podstawa w Etiopii:

Bagel
Challah
Jepit
Injera
Pita

Podaj swój komentarz: